מטפל זוגי

סוגי דיכאון והגורמים לו

תוכן [ הסתר ]

לא פעם אנחנו מרגישים מדוכאים ואין לנו חשק לעשות דבר כזה או אחר. תופעה זו נורמלית, ונפוצה בקרב רוב האוכלוסייה, אך כאשר מדובר בתחושות ייאוש וריקנות שאינן עוברות, מדובר כנראה במקרה של דיכאון קליני. אך אילו דברים גורמים לדיכאון?

הדיכאון הקליני, להבדיל מהדיכאון הרגיל והחולף, מתבטא בחוסר תקווה, אי יכולת ליהנות מהחיים, עייפות כרונית, תחביבים וחברים שאינם מעניינים יותר וכן הלאה. על מנת להבין את מהות ההפרעה, חשוב לדעת קודם מה הם הגורמים לה.

מהו דיכאון?

יש שחושבים כי דיכאון פירושו עצב, ואכן, עצב הוא תגובה הגיונית למצבים רבים בחיים, אך בפועל, דיכאון הוא יותר מאשר עצב. לעיתים הוא אפילו לא כולל תחושות עצב כלל. דיכאון הוא תחושת אבדון קרבה, ריקנות, אדישות, חוסר אונים, חוסר ערך, לעיתים גם אגרסיביות וחוסר מנוחה. הדיכאון מפריע להתנהלות תקינה בחיי היום יום, הוא מונע שינה תקינה, אינו מאפשר לעבוד, לאכול, לנהל זוגיות, לבלות.

סוגי דיכאון

ישנם סוגים שונים של דיכאון, אשר באים לידי ביטוי גם בסימפטומים שונים. סוגים אלו שונים גם באפשרויות הטיפול וכן, מקובל להניח כי ישנן סיבות לדיכאון שאינן משותפות לכלל הסוגים. להלן סוגי הדיכאון העיקריים:

גורמים לדיכאון

הפרעת הדיכאון עשויה להתחיל בכל גיל, אך היא נפוצה בקרב מי שמגיע לסוף שנות ה-20 שלו. נמצא גם כי נשים נוטות יותר לדיכאון מאשר גברים, עקב תקופת הלידה וההיריון, המחזור, גיל המעבר וכיוצא בזה. מלבד גורם המין, ישנם עוד גורמים לדיכאון.

חשוב לדעת כי לא ניתן לדעת באופן מדויק אילו דברים גורמים לדיכאון, אך ניתן לזהות אילו גורמים מגבירים את הסיכון להופעת ההפרעה:

אפשר עוד להמשיך ולדון על גורמים לדיכאון, ולו מכיוון שמדובר באחת ההפרעות הנפוצות בעולם. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי דיכאון משתנה מאדם לאדם וכי הסימפטומים עשויים להיות רק תקופת שפל בחיים. יותר מכך, אפשר לפתח דיכאון גם ללא הגורמים שצוינו לעיל, אך, ככל שיש יותר גורמים לדיכאון, כך הסיכוי לפתח אותו הוא גדול יותר וכדאי למהר ולבדוק זאת מול רופא המשפחה או גורמי הרווחה.


מטפל זוגי