מטפל זוגי

כיצד לבחור פסיכולוג

תוכן [ הסתר ]

פסיכולוגיה. שם רחב למקצוע רחב

פסיכולוגים הם אותם אנשים אשר יעזרו לנו בעיתות צרה שונות ומשונו. כולנו מכירים את דמות הפסיכולוג שצצה אלינו מן המרקע בסדרה "בטיפול", אך בעצם מקצוע הפסיכולוגיה נפרש על פני קשת רחבה ביותר של נושאים והתמחויות.

הפסיכולוגים מוכשרים לסייע לנו עם בעיות בנושאים שונים ומשונים, במטרה לשפר את איכות חיינו, לשנות את הרגשתנו האישית, להפסיק מחשבות שליליות וכדומה. דרך עבודה על התודעה והמחשבה בצורה מודעת לרוב - אך בכל מקרה שהוא בהסכמת המטופל – הפסיכולוגים מנסים לשפר בעיות אותן הם מאתרים במהלך הפגישות עם המטופל.

למי מותר לטפל?

מיד נדבר על מה הפסיכולוגים עושים, אך בואו נעצור לרגע ונעמוד על דרישות המקצוע ולמי מותר להציג עצמו ולטפל כפסיכולוג. בישראל יציג עצמו כפסיכולוג רק מי שהוסמך לכך, כשהכוונה בכך היא לתואר שני לפחות (MA) במוסד המוכר ע"י משרד החינוך ומשרד הבריאות, בהתאם לחוק המועצה להשכלה גבוהה 1958.

בנוסף, כדי להיות פסיכולוג מוסמך חשוב להיות רשום בפנקס הפסיכולוגים בארץ. מרבית הפסיכולוגים יתלו על הקיר במשרד את תעודת ההסמכה שלהם, אך גם אם לא, אין בושה לבקש לראות אותה בכדי שלא ליפול לפח של שרלטן.

התמחויות שונות של פסיכולוגים

פסיכולוגים נפרשים כפי שהזכרנו על פני קשת רחבה מאוד של התמחויות. בואו ונבחן כמה על קצה המזלג:

מתי נפנה לפסיכולוג?

השאלה מתי לפנות לטיפול אצל פסיכולוג היא שאלה שקל מאוד לענות עליה. אם אתם חשים צורך אתם מוזמנים לגשת לטיפול, מבלי לבזבז יותר מידי זמן. אין בכך שום עדות לדבר מה פסול בכם או באישיותכם.

כאמור, יש מספר לא קטן של פסיכולוגים מקצועיים בישראל. הטיפול אצל פסיכולוג לא יכול בשום מצב להיות מזיק ולכן אין עם זה בעיה. אם אתם דוחים קבלת טיפול פסיכולוגי עקב קשיים כלכליים, כדאי להזכיר כי כל קופות החולים ממנות כיום חלק נכבד מן הטיפול אצל פסיכולוגים עבור אנשים עם קושי כלכלי, ולכן לא צריך לוותר עליו. והעיקר? תרגישו טוב.


מטפל זוגי